Stravovací služby

Existují podniky, kde hygiena přímo ovlivňuje hospodářský výsledek. Jsou jimi hotely, restaurace nebo kavárny. Čistota se významnou měrou podílí na dojmu, který hosté z vašeho podniku mají. Zákazníci se také stále častěji dělí o nepříjemné zkušenosti v oblasti hygieny na sociálních sítích a umísťují zde svá negativní hodnocení.1 Nedostatky v oblasti bezpečnosti potravin mohou navíc vést ke značným nákladům, jednak v podobě sankčních pokut a jednak v podobě nižšího obratu způsobeného menší návštěvností vinou změn ve vnímání podniku hosty. 

Program Tork Clean Care nabízí pro potravinářský průmysl širokou škálu odborných znalostí a řešení v oblasti hygieny a je zárukou, že o vaše hosty, zaměstnance a zároveň o image vašeho podniku bude dobře postaráno.

  • Dodržování správných postupů v oblasti hygieny znamená dobrý obchod

    Nedávná americká studie ukázala, že jediné vypuknutí choroby vyvolané původcem v potravinách může stát restauraci miliony dolarů na ušlých příjmech, pokutách, soudních sporech, soudních poplatcích, zvýšení pojistného, nákladech na inspekci a rekvalifikaci zaměstnanců.2 A studie Evropské unie uvádí, že v důsledku nedostatečné bezpečnosti v oblasti zpracování potravin onemocní každý rok více než 23 milionů lidí.3 
     
    Správné hygienické postupy významně napomáhají zlepšit bezpečnost potravin. Nemluvě o dalších potenciálních výhodách, které s sebou dobrá hygiena přináší, jako jsou spokojenější hosté, dobré pracovní podmínky, méně plýtvání potravinami, menší fluktuace zaměstnanců a lepší morálka.4

  • Jde o týmovou práci

    Přestože většina lidí chápe, že hygiena a čištění jsou důležité, pro zaměstnance restaurací, kteří jsou pod časovým tlakem a mají před sebou dlouhý seznam úkolů, nejsou vždy tou nejvyšší prioritou. Snaha o to, aby si všichni osvojili správné znalosti, a o nastavení správných postupů se však nakonec vyplatí, protože jediná chyba jediného zaměstnance může mít nepříznivý dopad na celé vaše podnikání. Pravidelné týmové školení zdůrazňuje význam náležitých postupů v oblasti hygieny a zvyšuje motivaci vašich zaměstnanců je dodržovat. Zvyšuje také efektivitu, protože když zaměstnanci vědí, jak pracovat hygienicky, půjde jim práce snáze od ruky. Časem se udržování kuchyně v čistotě stane přístupem uplatňovaným v rámci celé společnosti.

Food-service-cleancare_original.jpg
Food-service-cleancare3.jpg

Tipy z oblasti hygieny pro pracovníky ve stravovacích službách

Nedostatečná hygiena patří k nejčastějším příčinám problémů s bezpečností potravinv oblasti stravovacích služeb. Osobní hygienu lze naštěstí zlepšit nebo udržet na potřebné úrovni dodržováním několika jednoduchých pravidel. Stáhněte si zde naše tipy pro oblast hygieny určené pro personál ve stravovacích službách.

Soubory ke stažení

clean-care-infographic-preview-original.jpg

Průvodce umýváním rukou

50 KB

dispenser-placement-thumb-original-new.jpg

Doporučení pro umístění zásobníků

42 KB