PeakServe_2_original.tif
Obecné

Vyřešte definitivně problémy často navštěvovaných toalet

05/09/2017

Velké davy mohou způsobit velké problémy na toaletách na místech, jako jsou letiště nebo stadiony. Globální hygienická značka Tork proto vyvinula nový systém ručníků pro utírání rukou - Tork PeakServe®, který je speciálně navržený pro často navštěvovaná místa. Přináší zcela nový typ papírového ručníku a kombinuje bezprecedentní kapacitu s jedinečným způsobem dávkování ručníků rychle a bez přerušení. To umožní facility manažerům, aby mezi doplněním náplněmi obsloužili o 250 % více hostů.

Velké davy jsou velkou zátěží pro toalety a jejich vybavení. Náplně, jako je mýdlo, toaletní papír a ručníky, rychle docházejí. Personál má problémy toalety udržovat v čistotě nebo dokonce v takovém stavu, aby byly vůbec dostupné během velkého toku lidí. Nové průzkumy také ukazuje, že špinavé a přeplněné toalety jsou pro návštěvníky na vysoce frekventovaných místech, jako jsou letiště nebo sportovní stadiony, největší problem, důležitějším než je davová agrese nebo dlouhé fronty u vchodu. Návštěvníci se prostě nechtějí zdržovat na toaletě, natož na špinavé toaletě. Přesto, více než 70 % lidí má špatný zážitek z toalety a čtvrtina hostů se vyhýbá toaletám úplně.

“Zážitek návštěvníků je velmi důležitý a stav toalet na něj má přímý dopad. Například 1 z 3 se vyhýbá návštěvě toalet, což znamená, že omezuje také jídlo a pití. To má nepříjemný dopad na podnikání, jelikož jídlo a pití jsou často důležitou součástí celkových příjmů," říká Jutta Boone.

Tork PeakServe kombinuje řadu funkcí, díky nimž jsou toalety s vysokou obrátkou návštěvníků lépe připraveny na zvládnutí velkých davů. Klíčem je nový a patentovaný typ papírového ručníku.

Nové a lepší dávkování: Každé balení ručníku je vlastně nekonečná role. To znamená průběžné odvíjení, které dobře slouží velkým skupinám lidí, bez prodlev nebo ucpaných zásobníků nebo jiných zádrhelů. Nepřetržitý tok je vždy zachován, protože svazky se navzájem spojují jedinečným způsobem. Tork PeakServe také dávkuje ručníky z horní části balení, nikoliv ze spodní části, což vytváří hladké jednorázové dávkování, které vyžaduje velmi nízkou tažnou sílu.

• Nejvyšší kapacita na trhu: Nové ručníky jsou stlačeny během výroby, dvakrát vice než běžné skládané ručníky. To dává Tork PeakServe vyšší kapacitu než jakýkoli jiný systém, čímž se vyhnete neočekávanému dojití ručníků. Jediný zásobník může obsloužit více než 1 000 návštěvníků mezi doplněními - o 600 více než stávající zásobníky.

• Flexibilnější náplně: Zásobníky Tork PeakServe lze doplnit rychle a kdykoliv. Pracovníci úklidu tak získají více času, aby se soustředili na důležitější úklid během velkého vytížení, aniž by se museli obávat prázdných zásobníků, a mohou místo toho doplňovat náplně během méně hektických okamžiků. Jinými slovy získávají větší flexibilitu, aby se zaměřili na nejdůležitější věc v nejvhodnější době.

"Až do dnešního dne při výběru řešení pro sušení rukou si facility manažeři vybírali mezi ručníky v roli, které přinášejí vysokou kapacitu, a skládanými ručníky, které lze pružněji doplňovat. Vzali jsme to nejlepší z obou světů a vytvořili jsme revoluční hybrid. Někdo by mohl říct, že je to jen sušení rukou, ale ve skutečnosti je to nejvýznamnější inovace v oboru po dobu 20 let - a vaši návštěvníci budou cítit rozdíl," říká Jutta Boone.

Pro facility manažery je důležité udržovat toalety dobře dostupné a průchozí a vyhýbat se přeplnění toalet v momentech, kdy je v objektu velký počet návštěvníků. S rychlým dávkováním Tork PeakServe mohou návštěvníci za 3 sekundy mít ručník v ruce - v porovnání s 10 sekundami strávenými při sušení rukou pomocí horkovzdušného sušáku.

"Představte si, že jste na fotbalovém utkání s dalšími 50 000 lidmi a zbývá jedna minuta do poločasu. Toalety budou brzy přeplněné. Horkovzdušné sušáky vyžadují alespoň 10 vteřin na sušení rukou, zatímco Tork PeakServe vydá návštěvníkům ručník za pouhé 3 sekundy. To znamená velký rozdíl při oblushování velkých davů", říká Jutta Boone.

Fakta o Tork PeakServe:
• Nejvyšší kapacita na trhu - v jednom zásobníku lze umístit 2 132 ručníků
• Mezi dvěma doplněními zvládnout obsloužit více než 1 000 návštěvníků – o 600 více než stávající zásobníky
• Ručník máte v ruce už za 3 sekundy
• Dávkování po jednotlivých ručnících - bez přerušení
• Může být znovu naplněn dvakrát rychleji a další ručníky mohou být doplněny kdykoli
• Díky vysoko komprimovaným balením je možné ukládat dvakrát více ručníků na metr krychlový

Výsledky výzkumu o toaletách s vysokým provozem:
• 71 % návštěvníků má čas od času špatné zkušenosti v toaletách s vysokým provozem. 28 % tvrdí, že často (nebo vždy) mají špatný zážitek.
• 42 % říká, že špatné zážitky na toaletě mají také negativní vliv na jejich celkovou spokojenost s akcí.
• Téměř 4 z 10 řeklo přátelům nebo rodině o své špatné zkušenosti z toalet (a 4 % dokonce zveřejnilo komentář na sociálních médiích).
• Špinavé a přeplněné toalety jsou pro návštěvníky problémem číslo 1. Největším důvodem je strach ze špinavých a nehygienických podmínek (37 %), ale čas je také zásadním problémem. Zdržet se v toaletě a promeškat tak samotnou sportovní akci je další často uváděný důvod.
• Třetina (32%) hostů, kteří se vyhýbá toaletám, kvůli tomu omezila také spotřebu jídla a pití.

O studii:
Studie byla zadána společností SCA a provedena společností IPSOS jako online průzkum s 3 000 respondenty, kteří za posledních 9 měsíců navštívili místo s vysokým provozem (> 100 osob). Průzkum byl proveden v USA, Velké Británii, Německu, Francie, Polsku a Švédsku v roce 2016.