Global_Hand_WashingDay_Oct15_2017_original.jpg
Obecné

Tork podporuje Mezinárodní den mytí rukou

06/10/2017

Hygiena začíná čistýma rukama – Tork podporuje Mezinárodní den mytí rukou

Mezinárodní den mytí rukou, který se slaví 15. října, byl vytvořen Spojenými národy roku 2008. Každý rok se k této příležitosti pořádají speciální akce a workshopy mytí rukou jsou pořádány po celém světě. Tork se těchto oslav účastní a zdůrazňuje podstatu mytí rukou. K této příležitosti Tork také uvádí, že jedním z nejsnazších a nejlevnějších způsobů, jak snížit množství infekcí, je mytí rukou. Je to jedna z nejefektivnějších a nejdostupnějších metod prevence onemocnění.

Jak si myjeme ruce?

Pro oslavu tohoto významého dne připravila značka Tork některé zajímavosti o mytí rukou.
Nejvíce bakterií je pod nehty. Najdeme je ale na celé ploše ruky.
Nejčastěji si zapomínáme mýt konečky prstů, palce, hřbet ruku a zápěstí. Věděli jste, že před mytím rukou je dobré si sundat hodinky?
Ženy si, podle vlastní výpovědi, myjí ruce 9,5x denně, průměrný muž jen 7,6.
Po použití toalety si myje ruce 83 % žen, ale jen 74 % mužů.
85 % respondentů uvedlo, že si myjí ruce dostatečně často. Zajímavé je, že celých 71 % si myslí, že si ostatní lidé ruce dostatečně nemyjí.
80 % lidí se cítí nepříjemně, když nemají umyté ruce a jsou ve společnosti.

Proč je mytí rukou důležité?
Je to nejlepší prevence proti šíření infekcí.
Snižuje riziko nemoci rukou, nohou a úst u dětí o 60 %.
20 % běžných respiračních onemocnění se dá předejít právě mytím rukou.
Ruce si třeba mýt: po použití kapesníků, před přípravou jídla a po jídle, po návštěvě toalety, po kontaktu s domácími zvířaty a jejich jídlem, před a po kontaktu s nemocným, po manipulaci s odpadky.

Jak si správně mýt ruce?
Nejdříve ruce opláchněte vlažnou vodou a mýdlem. Pořádně vydrhněte všechny částí ruky: prsty, konečky prstů, prostor pod nehty a mezi prsty, včetně palců, vydrže 20 – 30 vteřin.
Pořádně opláchněte.
Dobře osušte papírovým ručníkem, který vás zbaví části bakterií, které na rukách po umytí zůstaly.

Značka Tork nabízí širokou škálu produktů pro hygienu rukou. Nabídka je určená nejen pro obor HoReCa, ale také pro veřejný sektor: kancelářské budovy, nemocnice a školy. Nejnovější produkt, který Tork nabízí, je Tork alkoholová tekutá dezinfekce a Tork gelová alkoholová desinfekce – alkoholové přípravky, ve formě krému nebo gelu pro hygienickou a chirurgickou dezinfekci rukou pro zdravotnictví a potravinářství. Tyto produkty jsou určené k tomu, aby poskytly nejvyšší úroveň ochrany tam, kde je vyžadována vysoká hygienická disciplína, ale i v hotelech a restauracích, kudy každý den prochází stovky i tisíce lidí.

Rozšiřování informací o důležitosti péče o hygienu rukou na pracovišti je jedním z důležitých úkolů značky Tork.